Workshop Tarot

De Tarot, het tarotdeck, de rider waite, of zoals de meeste mensen het noemen de "echte" tarot.  In deze basisworkshop maak je kennis met het Rider waite tarotdeck. 

 

We gaan aan de slag met de basisbegrippen van de tarotkaarten en hun betekenissen, zodat je de kaarten kunt leren gebruiken voor zelfreflectie, persoonlijke groei en advies. We bekijken de structuur van het deck, zoals daar ​zijn de grote en de kleine Arcana en hun betekenissen. 

Ook gaan we het kort hebben over de invloed van de vier elementen - aarde, lucht, water en vuur - en hoe numerologie van invloed is op de kaarten. Numerologie speelt ook een rol in tarot en is gebaseerd op de betekenis en energie van getallen. Elk getal heeft een eigen vibratie en symboliek die van invloed kan zijn op de interpretatie van een kaart.

 

 • De Grote Arcana-kaarten hebben een numerieke waarde van 0 tot 21, waarbij de 0 (De Dwaas) het begin van
  de reis vertegenwoordigt en 21 (De Wereld) de voltooiing ervan symboliseert.
 • De Kleine Arcana bestaat uit vier kleuren of "suits" (bekers, zwaarden, pentakels en staven) die elk corresponderen
  met de elementen. Elk suit bevat kaarten genummerd van aas tot tien, gevolgd door hofkaarten (page, ridder,
  koningin en koning).
 • De numerieke waarde van de kaarten kan van invloed zijn op de betekenis. Bijvoorbeeld, azen kunnen nieuwe
  ​beginnen of potentieel vertegenwoordigen, terwijl tienen afronding of voltooiing kunnen aangeven.

 

Dan volgen de basisstappen; schudden, leggen en intepreteren en we beginnen met de eenvoudige 3-kaartlegging (verleden, heden, toekomst) en natuurlijk leggen we het Keltisch kruis.  Tussendoor leggen - en lezen - we één of meerdere kaarten voor elkaar, waarbij vooral je intuitie belangrijk is (terwijl je daarbij natuurlijk niet de symboliek van de kaarten uit het oog verliest). Een en ander krijg je in een overzichtelijk naslagwerk mee naar huis. 

 

Datum: nog niet bekend
Kosten € 47,50 incl naslagwerk en consumpties
​Info/aanmelden via tel/app 06-53518321