Hyperventilatie & paniek

In theorie klinkt het zo simpel; een te snelle, te hoge ademhaling die het chemisch evenwicht in je lichaam verstoort.  Kwestie van "gewoon normaal ademen" zou je denken. Maar was het maar zo simpel!

 

Hyperventilatie is een ontzettend vervelend iets. En natuurlijk is "gewoon ademhalen" de oplossing, alleen...hoe doe je dat? Je hebt te maken met allerlei nare klachten zoals zuchten, geeuwen, hoofdpijn, tintelende vingers, steken op de borst, in je zij, in je hoofd, het gevoel dat je niet door kunt ademen, duizeligheid, het gevoel alsof je niet meedraait en de wereld "ergens anders is", de paniekscheuten die in t ergste geval door je lijf heen jagen waardoor je hart sneller, harder gaat bonken en de adrenaline door je lichaam giert en vooral... die vreselijke angst! De angst om dood te gaan, de angst voor een hartaanval, een beroerte of erger.

 

Hyperventilatie is niet in een paar dagen weg te toveren maar er is veel meer mogelijk dan je denkt. Het hoeft zeer zeker geen blijvend iets te zijn dat je beperkt in je leven, in je doen en laten. Er is echt, echt een leven ná hyperventilatie en paniekaanvallen.

 

We vertellen het je graag en helpen je graag op weg  naar een fijn leven zonder angst en paniek. (H)erkenning is belangrijk! We geven je de handvatten, tips en trucs die je direkt kunt toepassen. We gaan niet direkt aan de slag met ademoefeningen, want je moet juist leren je aandacht weg te houden van je adem; tenslotte beheerst die je leven al genoeg. Maar heus, gedurende het traject komt er beslist een moment dat jij je adem, je leven weer beheerst in plaats van andersom. Tijdens het hele proces zijn we bijna 24/7 bereikbaar via tel/app om je te ondersteunen op momenten dat je het even moeilijk hebt. 

 

Tarief; € 55,00 (ca 60 minuten).
Een afspraak maak je via tel/app op 06-53518321 of via e-mail.
Wil je liever praten met lotgenoten? Kom dan op donderdagavond naar de Hyperventilatiegroep.