Workshop Mantra zingen

"Niemand kan het mysterie van mantra’s volledig verklaren. Hun magische klanken helpen het lichaam dat uit balans is te genezen. Ze ontspannen de geest, ze kalmeren de emoties en openen het hart. Ze stimuleren, activeren, motiveren en maken jong. Ze helpen je dansen of slapen, lachen of huilen en mediteren. Ze kunnen helpen iemand te vergeten of ​iemand te vinden"

Manas betekent denken. Tra betekent bescherming.  Vertalen we het woord mantra zo letterlijk mogelijk dan zegt het woord "dat wat de geest beschermt”. En dat is ook wat mantra's - en het zingen ervan - doen. Je geest "beschermen" tegen alle dagelijkse dingen die continu door ons hoofd razen.

 

Luister, zing, adem en vertraag; dat is de verbindende kracht van mantra's. En die verbinding, dat is waar de workshops over gaan; verbinden met vooral jezelf, verbinden met de gezongen klanken en woorden, verbinden met de frequenties die klanken nou eenmaal in zich hebben. En natuurlijk gaat verbinden ook ook de verbinding met anderen, want samen zingen, samen mantra's zingen, schept een band, een verbinding. 

 

Tijdens de workshops leren en zingen we met elkaar een aantal mantra's. Het zijn (vaak) korte teksten die we herhalen, en die herhaling is de kracht van vrijwel elke mantra. Want op het moment dat de woorden "vallen" en je ze niet meer van een briefje hoeft te lezen, op dat moment wint de mantra aan kracht en zorgt dan voor verstilling, voor blijheid, soms voor melancholie en ontroering, voor overgave...waardoor ruimte ontstaat.


De data van de workshops vind je in de agenda.
Kosten € 22,50 incl consumptie en naslagwerkje; de  workshop duurt ca 2,5 uur.
Aanmelden graag via e-mail of tel/whatsapp 06-53518321