Yin-Yoga

Ik ben Jacqueline, yoga- en meditatie docente.  Vanaf 28 maart as neem ik de Yin-Yogalessen van Ramona over. Naast Yin-yoga geef ik ook Dru-Yoga lessen in Oud Beijerland. Mocht je geïnteresseerd zijn in mijn achtergrond en ervaring, dan kan je hier meer over lezen op mijn site www.druyogadepolder.nl 

 

Ik heb er veel zin in om de Yin-yogalessen te gaan verzorgen bij Spiritual Balance. Yin-houdingen werken verstillend; de houdingen worden langer aangehouden (3-6 minuten) en hierdoor ontspan je in je houding alle spieren, waardoor dit doordringt tot in de dieper gelegen weefsels (facia). Ik maak daarbij gebruik van bolsters en meditatiekussens. Neem gerust je eigen kussen mee en mat mee, mocht  je die hebben.

 

De lessen hebben, zoals gebruikelijk bij Yin-yoga, een thema, een aandachtsgebied (bijv. schouder- of nekklachten, of in balans brengen van organen.)  Elke les begint met een zogeheten bodyscan en eindigt met een eindontspanning en een kopje thee. Dit gecombineerd met meditatie, yoga nidra,  of ademoefening zorgt voor afwisseling en variatie. Tussen de houdingen door doen we een rebound, wat een korte ontspanning inhoudt om zo de houdingen te integreren en optimaal hun werk te laten doen.

 

Yin Yoga creëert meer ruimte op fysiek, energetisch, mentaal en emotioneel niveau, het brengt flexibiliteit en openheid in wie we zijn. We maken onze dieperliggende bindweefsels sterker, elastischer en gezonder. Ook de organen krijgen hun heling, via de meridianen. De lessen zijn voor zowel beginners als gevorderden.

 

Dag/tijd; donderdagavond van 19.30-20.45 uur (uitgezonderd schoolvakanties. Zomervakantie 3 weken geen les)

Kosten: € 100,00 voor een blok van  10 lessen. Aan het begin van ieder blok ontvang je een betaalverzoek en de nieuwsbrief. 

Proefles: € 10,00
Losse les € 12,50

 

Ik probeer zoveel mogelijk continuïteit aan te brengen in de lessen; het opvolgen van Ramona kwam echter wat onverwacht en helaas had ik in de agenda al een paar andere afspraken staan, waardoor de eerste twee maanden iets rommeliger zijn. Dat is van korte duur :). 

 

Data 1ste blok:

 

28 maart    -    4 april valt uit     -    11 april    -    18 april    -    25 april valt uit     -    2 mei valt uit    -    9 mei    -    16 mei    -    23 mei

   -   30 mei    -    6 juni    -    13 juni    -    20 juni 

 

Hartelijke groet en heb er zin in om met jullie samen de yin lessen te mogen gaan doen. 

 

Jacqueline