Psoas massage

Wat is de Psoas-spier? De psoasspier is een diep gelegen kernspier, die vaak over het hoofd wordt gezien bij onderrugklachten, bekkenproblemen, een verstoorde spijsvertering en klachten aan de rug en schouders.

In de praktijk blijkt dat waar aandacht is voor de psoas, in combinatie met een psychosomatische benadering, de klachten afnemen of helemaal verdwijnen.

De psoas verbindt in het buikgebied het middenrif, de lendenwervels en de beenspieren met elkaar en reageert op stress. Als je langdurig in een stressvolle situatie zit, kan deze spier niet meer ontspannen en gaat hij zich vastzetten. Bij een strakke Psoas-spier voel je dit door de hierboven genoemde klachten en problemen. Door de verbinding met het middenrif heeft de spier ook invloed op de ademhaling. Daarnaast loopt de spier langs de nieren en het darmgebied, waardoor je hier ook klachten zou kunnen ervaren.

Ook wordt een psoas-massage ingezet om diepgewortelde trauma's dmv trauma release naar de oppervlakte te brengen waardoor een en ander verwerkt en uitgewerkt kan worden. Hetzelfde geldt voor PTSS. 

De Psoasmassage is een allesomvattende massage waarbij de gehele rug, schouders en nek gemasseerd worden en eventueel de buik. De massage is gericht op ontspanning van en onderzoek naar hoe de psoas-spier voelt. Ook zullen de benen gelift, gerekt en gestrekt worden om de Psoas-spier optimaal te laten ontspannen. 

De psoas-massage duurt 60 minuten,
voorzijde of achterzijde van het lichaam. 
Tarief; € 70,00
Een afspraak maken kan via tel: 06-53518321 of via de email.