Meditatie/ontspanning

Mediteren is het "zweefgedeelte" allang voorbij; inmiddels is wel duidelijk geworden dat mediteren positieve invloeden heeft op lichaam en geest. Meditatie heeft al vanaf een paar minuten per dag positieve effecten; je  laat stress los, komt tot rust, het helpt ontspannen en dit heeft vaak als gevolg dat je een beter en helder overzicht krijgt op en in je leven. Daarnaast daalt je bloeddruk, vermindert het stresshormoon en kalmeert en herstelt je lichaam zich.

Zeker in het westen moeten we niet de illusie hebben dat je met mediteren dus "niet denkt of nergens aan denkt" en  zeker in het  begin zal stil zijn en stil zitten niet mee vallen, om maar niet te praten over de worsteling tussen je gedachten die alle kanten uit lijken te vliegen en je over kunnen/willen en durven geven aan een heerlijke oase van rust en kalmte.....maar het is beslist de moeite waard!!

R
egelmatige meditatie-beoefening helpt je wel degelijk  om je gedachten tot rust brengen, om te leren focussen, om je gedachten te kalmeren en vooral ze te leren beheersen. En al lijkt het vaak niet zo; jíj bent de baas over je gedachten, alleen  jíj - en niemand anders -bepaalt wat je denkt.

iedere maandagavond van 20.00-21.15 uur. Je bent vrij om elke week, af en toe, soms, vaak of altijd mee te doen :)......We gebruiken muziek, kleine oefeningen, mudra;s ( hand- en vingerposities die je spiritueel, fysiek en mentaal versterken, of we zitten even heerlijk in de stilte. 

Kosten; € 12,50 per keer.