Reïncarnatie; de reis van je ziel

In de serie thema-avonden is deze avond gekozen voor het thema "Reincarnatie, de reis van je ziel door alle eeuwen heen". Reincarnatie/wedergeboorte: een eindeloze cyclus van steeds weer nieuwe levens, door alle eeuwen heen.

Het begrip reincarnatie geeft aan, dat dát deel van onszelf wat niet zichtbaar of stoffelijk is, na de fysieke dood weer terugkeert in een ander lichaam: leven na leven na leven......met als doel "jezelf" te worden, je pure eigen "zelf" door alle lessen die je gedurende al je levens leert compleet eigen te maken.

De gastspreker van vanavond gaat in op hoe het reincarnatieproces technisch gezien in elkaar steekt; hoe word je geboren, waartoe dient het leven, het proces van sterven en wat daarna gebeurt in "de hemel", en hoe je weer opnieuw geboren word. Wie of wat bepaalt dan het moment van jouw wedergeboorte? Hoe lang duurt de cyclus van geboren worden - leven - sterven - weer geboren worden.  Daarnaast wordt ingegaan op het doel van reincarnatie, wat betekent het voor je huidige leven als reincarnatie echt realiteit is, wat "kun je ermee", heeft het voordelen, nadelen, consequenties?

De avond bestaat uit lezing - korte pauze - vraag & antwoord vanuit het publiek

 

Datum; nog te bepalen