De zin...én onzin van spiritualiteit

Eenmaal per maand organiseren we de "avond voor bewuste mensen". Mensen die beseffen dat ze wandelen op een spiritueel pad; het pad van bewustwording. Die (ergens diep van binnen) weten dat het leven meer is dan "overleven" en volop gaan voor "leven" en "beleven". Die weten dat er meer is dan werken - eten - slapen, meer weten dan meedoen met de waan van de maatschappij. Voor deze mensen is er eenmaal per maand een avond - met vraag & antwoord - met een spiritueel thema.

Op deze vrijdag, 8 maart, is het thema: "De zin--- én onzin van spiritualiteit".  Na het lezinggedeelte is een korte pauze; aansluitend is het aan jullie, onze gasten, om al je vragen omtrent dit thema op de spreker af te vuren. 

 

Want wat is spiritualiteit? Heel veel "zweefverhalen" doen de ronde, maar échte spiritualiteit is bewust worden; échte spiritualiteit is met beide voeten op de grond staan, in de ruimte van het moment kunnen stappen,  beseffen dat we te maken hebben met natuurwetten (of we nou willen of niet), beseffen dat we in een cyclus zitten waardoor we keer op keer moeten reïncarneren om al doende onze "lessen" te leren. Wat die lessen zijn is voor iedereen anders.  Maar hoe word je bewust? Simpel gezegd door je leven te leven, maar zo eenvoudig is het niet helemaal, want je zult hoe dan ook, jezelf moeten leren kennen. 

 

We hebben nou eenmaal te maken met allerlei valkuilen, met indoctrinaties, dogma's; met mensen die ons vertellen wat "hoort", maar wat waarschijnlijk (of eigenlijk in vrijwel alle gevallen) niet bij ons past. We hebben te maken met verleidingen op elk vlak, waardoor we, wanneer we de "verkeerde" keus maken, van ons levenspad af gaan. En onderweg komen we allerlei mensen tegen, mensen die het beste met ons voorhebben, of juist het slechtste, mensen die ons verder helpen, of van de wal in de sloot. En hoe maak je dan het onderscheid? 

 

Maar ook; kan bijvoorbeeld een chakrahealing echt de standen van je energiecentra veranderen? (het antwoord is trouwens nee), klopt een aurafoto? (ja, alleen laat de uitleg te wensen over). En zo zul je heel veel mensen tegenkomen die je wel eens zullen vertellen hoe en wat. Maar op de keeper beschouwd heeft dit niets te maken met spiritualiteit; spiritualiteit zit namelijk in jezelf en op het moment dat jij er geestelijk gezien klaar voor bent, verschijnen degenen op je pad die je daadwerkelijk een zetje gaan geven.

 

Dit thema kent allerlei invalshoeken en is een breed thema waardoor er veel onderwerpen aan bod komen deze avond. Aanmelden is gewenst in verband met het klaarzetten van de zaal. Dit kan via tel/app op 06-53518321 of via de e-mail.

 

Vrijdag 8 maart, 20.00-22.00, toegang € 25,00